Morgondagens tekniker – hur höjer vi kompetensen?

  • onsdag / 31 januari / 2018
  • 11:20-12:00

Beskrivning

Om Ulf: Ulf började sin fordonstekniska bana under gymnasietiden i Kiruna och har efter det arbetat som både mekaniker, teknisk support och eftermarknadschef inom tunga fordon, såväl i Sverige som utomlands. Ulf har genom åren utbildat mekaniker för både tunga- och lätta fordon på flera skolor i Sverige. I dag arbetar Ulf i eget bolag som utbildningskonsult.

 

Om Jesper: I drygt 20 år har Jesper arbetat som mekaniker på Bilia, främst som personlig servicetekniker och skötte i perioder även servicerådgivningen. Under dessa år hade han förmånen att få handleda många elever från en rad olika skolor. För tio år sedan började han som lärare på Yrkesplugget, med uppdraget att bygga upp fordonsutbildningen på skolan. Jesper är fortfarande med och utbildar morgondagens tekniker.

 

Om seminariet: Genom att skapa och utveckla långsiktiga relationer mellan skolor och företag kan vi höja kompetensen och motivera yrkeslärarna. På så vis når vi bättre utbildningsresultat och skapar tillsammans anställningsbara elever. Frågorna är många och framtiden spännande – lyssna på Ulf och Jesper när de belyser frågeställningar kring morgondagens fordonstekniker!

Medverkande
Jesper Ström Yrkesplugget
Ulf Stålnacke Konsult

Seminarierna är kostnadsfria och det krävs ingen föranmälan